Ah O Bakışları Yok mu!?

http://www.5harfliler.com/yaz-mevsiminde-sokakta-kadin-olmak/ Yaz Mevsiminde Sokakta Kadın Olmak başlıklı yazı son bir iki gündür arkadaş çevremde oldukça dolanır oldu. Bu satırları yazan arkadaşa kelimesi kelimesine katılmakla birlikte, benim de eklemek istediğim bir kaç şey var. Nedeni ;ise dışarıdan yeni gelmiş olmam:) Artık Türkiye' ye aile ziyareti ve tatil gibi nedenlerden dolayı gitmem ve Fransa'da yaşıyor olmam her şeyin günlük güneşlik olduğu anlamına gelmiyor. Burada da dışarı çıkınca maalesef o abazan erkeklerle karşılaşıyorsunuz. Bunlar genellikle Arap kökenli ya da Müslüman ailelerin fertleri maalesef. Zaten saçından, sakalından, konuşmasından,giyiminden rahatça anlaşılıyor. Fransızlar bakacaksa da bir göz gezdirip geçiyor, diğerleri gibi siz gidene kadar başını çevire çevire, açık açık yapmıyor. Yani ne bileyim bir T.C., bir " Ah o gızı gece karanlığında yakalarsam kaçırmam" bakışları yok.

Bi' de bunlar böyle sürü halinde takılırlar.

Ha ben de ne Biricik Bardo'yum ne de Fenerbahçeli Cemil; hatta bu sıcakta (evet bugün baya sıcak yaptı, belli olmuyor mu:)) pantolonla çıkmış olmama rağmen o bakışlardan kurtulmak zor. Nedeni ise ne yaz mevsimi, ne sokakta olmam, ne de kadın olmam. Bu adamlara 250 gr kıyma verseniz, aynı işe hizmet eder. Arkadaş blogunda bir fotoğraf paylaşmış, şort pardon bacak diye. O ona bacak bile değil, et gözüyle bakıyor. Dedim ya, 250 gr kıyma misali. Bunun çözümü nedir bilmiyorum. Hayvan barınakları dolu durumda zaten. Fransa gibi moderen, çağdaş, laik ve eğitime düşkün bir ülkede, kısacık şortlu genç kızların ortalıkta sabah akşam fink attığı bir yerde, Sarkozi zamanında mümkün olduğunca göç alımını durdurmaya çalışan bir politikayla bile bunlara bir son verilemediyse, küçücük çocuklara tecavüzün pohpohlandığı, ölümlerin fıtrat olduğu, hırsızlığın mübah sayıldığı, hayvanlara su verilmesinin günah olduğunu zanneden insanların yaşadığı bir memlekette neden olmasın.

Öncesi

 Sonrası

Ha ben de bu pislikleri bir kazana doldurup, çamaşır suyuyla kaynatmak istemiyor muyum; elbette istiyorum; ama elden ne gelir!

Yorumlar

Popüler Yayınlar